Anasayfa   |   E-Posta   |   English
gıda ürünleri : doğal şirden mayası
Bilgi
Uygulama
Sunum
Belgeler

Ürün Özellikleri

Rennet memeli hayvanların, anne sütünü sindirim sistemine sokabilmeleri için midede doğal olarak salgıladıkları bir enzim bileşenidir. Rennet; kimozin ve pepsin adı altında iki aktif bileşene sahip bir proteolitik enzimdir. Sütün pıhtılaşması için spesifik olanı kimozin enzimidir ve Doğal Şirden Mayasının temel bileşenidir.

BioRen® Doğal Şirden Mayası; çok küçük yaşta süt ile beslenen buzağıların kesime gönderilerek ön-midelerinden elde edilen, en saf peynir mayasıdır. Avusturya’nın son derece yüksek seviyede organize olmuş sistemi sayesinde süt ile beslenen buzağıların toplanmasıyla, en saf kalitede hammaddenin sürekliliği sağlanır.

BioRen® Doğal Şirden Mayasının Üretimi

Bugün, Hundsbichler Şirketi Avusturya’da kullanılan doğal rennetin %80’ini üretmektedir. En yüksek kalitede peynir üretiminin arzu edildiği İsviçre, İtalya, Fransa, Almanya, Holanda, Yunanistan, Kıbrıs, Suriye, Slovakya, Çek Cumhuriyeti, Türkiye, Kanada gibi daha bir çok ülkeye Hundsbichler tarafından üretilen birinci sınıf doğal şirden maya ihraç edilmektedir. Hemen hemen her yıl doğal şirden maya üreticilerinin sayısının azalmasına rağmen, Hundsbichler  firması peynir işletmelerinin gözünde uluslararası kabul görmüş ve saygı duyulan bir iş ortağı olarak yerini almaktadır. Avrupa’da maya üretiminin sadece birkaç üreticinin tekelinde olduğu dönemlerde, Josef Hundsbichler 1947’de Hundsbichler  Şirketini kurmuştur. Takip eden yıllarda  da şirden maya endüstrisini, bizzat buzağı yetiştirmeyi de beraberinde oluşturarak, bu şirketi geliştirmiştir.

BioRen® üretimi olan Doğal Şirden Mayası, Avusturya’nın benzersiz hammadde ve üretim prosesi kalitesini bünyesinde barındırdığı yüksek saflık kalitesi ile dünya çapında özel bir üne sahiptir.

Tüm hammadelerin KALİTE KONTROLÜ —BUZAĞI KURSAKLARININ SULU ORTAMDA EKSTRAKSİYONU — FİLTRASYON — ENZİMLERİN AKTİVASYONU — SAFLAŞTIRMA — KONSANTRASYON — STABİLİZASYON —STANDARDİZASYON —BAKTERİOLOJIK FILTRASYON —KALİTE ÖLÇÜMLERİ —NİHAİ ÜRÜN ANALİZLERİ —PAKETLEME

Pıhtılaşma Prosesi

Peynir çeşitlerinin oluşumunda genellikle sütün pıhtılaşması evresi en önemli basamaktır. Enzimin katalizörlüğü aracılığıyla, kapa kazeinin hidrolizi, kazein misellerinin çözünürlüklerinin azalması ve pıhtılaşmasının oluşumu şeklindedir. Yüksek peynir kalitesi ve randımanı alabilmek için, pıhtılaştırıcı enzimin sadece kapa kazeinin hidrolizi ile sınırlı kalması şarttır. Geniş proteolitik aktivite spekrumları, peynir kalitesinde acı tat, gevşek yapı gibi ciddi kalite hatalarına neden olurlar. Sütün pıhtılaşmasındaki en belirleyici enzim Doğal Şirden Mayasının bünyesindeki kimozin enzimidir.

Artık günümüzde peynir imalatçılarının istikrarlı bir kaliteyi yakalayabilmeleri için yapı bozukluklarını bertaraf ederek, temiz tat ve yüksek randımanda üretime ihtiyaçları vardır. Bu nedenle bünyesinde %95’in üzerinde kimozin içermesinden dolayı, BioRen® Doğal Şirden Mayası bu garantiyi vermektedir.

Rennet bünyesinde iki aktif bileşeni içerir; kimozin ve pepsin. Bu iki enzim, buzağın midesinde salgılanır. Yeni doğan buzağının ön midesinde bu salgının bileşiminde kimozin ağırlıkta olup, %95kimozin / %5pepsin şeklindedir. Hayvanın yaşının artması ve sütten ota geçmesi ile birlikte, yaklaşık 9-aylık bir süre içerisinde bu salgının oranı  tamamen değişerek tersine döner (%10 kimozin / %90 pepsin). Bu iki enzimden peynir yapımındaki süt proteinleri üzerinde en spesifik olanı tabii ki, kimozindir.

Mayanın Çalışması

Copyright by: Biokim Kimya Ltd. Sti.
Produced by: Orion Medya