Anasayfa   |   E-Posta   |   English
gıda ürünleri : karboksimetil selüloz
Bilgi
Uygulama
Sunum
Belgeler

Ürün Bilgisi

Karboksimetil Selüloz, veya CMC, selüloz zincirini oluşturan glukopiranoz monomerlerinin hidroksil gruplarına, karboksimetil gruplarının(-CH2-COOH) bağlanması ile oluşan bir selüloz türevidir. Karboksimetil selüloz (CMC;E466) alkali grupların ve kloroasetik asidin reaksiyonu sonucu oluşan selüloz türevidir.

Strüktür ve Moleküler Yapısı


CMC’nin yapısı selüloz grubuna bağlı olan ß-(1- 4)-D-glukopiranoz polimeridir. Değişik hazırlama biçimleri farklı subsitüsyon derecelerine sahip olmasına neden olabilir, fakat genel olarak bu oran her bir monomer birimi başına 0,6-0,95 arasındadır.
CMC molekülleri düşük konsantrasyonlarda, düz bir yapıya sahiptir(düz bir çubuk gibi). Fakat yüksek konsantrasyonlarda moleküller üst üste binerek sarmal bir yapı formunu alır ve sıcaklığa bağlı olarak geri dönüşümlü jel haline gelir. İyon gücünün yükseltilmesi ve pH’ın düşürülmesi viskoziteyi düşürerek, polimerin daha sarmal bir yapı haline gelmesini sağlar.

Alkali selüloz + Sodyum kloroasetat -->Sodyum Karboksimetilselüloz
veya:

C6H7O2(OH)3+XNaOH -> C6H7O2(OH)3•XNaOH
C6H7O2(OH)3•XNaOH+mCH2ClCOONa -> C6H7O2(OH)3-m•(OCH3COONa)m•(x-m)NaOH+mNaCl+mH2O

Wenda® Karboksimetil Selüloz Üretimi ve Kalite Kontrol

Saflaştırılmış Ham PAMUK -> Karıştırma -> Ezme&Yoğurma -> Nötralizasyon -> Yıkama -> Santrifüj-> Kurutma -> Öğütme Eleme -> Paketleme

WENDA, üretim ve üretim sonrası aşamalarda ürünlerinde, FCC IV, USP, GMO-free ve diğer uluslar arası gıda katkı maddeleri standartlarına uygun olarak bütün kalite kontrollerinin en son teknolojinin gerektirdiği şartlarda yapıldığının garantisini vermektedir. Wenda, üretim alanlarında GMP/HACCP/ISO standartlarının gerektirdiği şartların uygulanmasını sağlar. Wenda markalı ürünler ISO 9001:2000, ISO 22000 (HACCP), HALAL ve KOSHER kalite belgelerine sahiptir.

Copyright by: Biokim Kimya Ltd. Sti.
Produced by: Orion Medya