Anasayfa   |   E-Posta   |   English
gıda ürünleri : fosfat tuzları
Bilgi
Uygulama
Sunum
Belgeler

Ürün ve Hammadde Özellikleri

Sodyum Asit Pirofosfat-SAPP28 beyaz, kristalin bir toz yapısındadır. Su’da çözünür. 1:100 sulu çözeltisinin pH değeri  4 civarındadır. Hamur Kabartma reaksiyon hızını belirleyen, uygun alüminyum ve/veya kalsiyum tuzlarını bünyesinde barındırır. Gıda Sanayinde, en fazla Sodyum Asit Pirofosfat(SAPP 28) kullanan sektör, Unlu Mamüller Sanayidir. En temel işlevi, Bikarbonat ile birleşince hamuru kabartma özelliğidir. Yüksek kalitede unlu mamül elde edebilmek için, optimum bir kabarma özelliği istenir.

E450(i), gıda katkı maddesi olarak tanımlanmaktadır

Strüktür ve Moleküler Yapısı

Disodyum pirofosfat veya Sodyum Asit Pirofosfat yaygın olarak gıda ve endüstriyel kullanım amaçlı tampon ve şelatlandırma ajanı olarak işlev görür. Tek değerlikli olup, Lewis bazı olarak fonksiyon gösterir ve böylece çok değerlikli katyonları bağlamada etkindir.
Kimyasal Formülü: Na2H2P2O7; Moleküler Ağırlığı: 221.94g/mol

Strüktür Formülü:


Sodyum Asit Pirofosfat

Sodyum Asit Pirofosfat – SAPP28, Üretimi ve Kalite Kontrolü

WendaPhos SAPP ROR28 Üretim Şeması

Fosforik Asit ve Sodyum Karbonat - Nötralizasyon - Filtrasyon - Kurutma - Polimerleştirme - Öğütme - Eleme -  Paketleme

WENDA, üretim ve üretim sonrası aşamalarda ürünlerinde, FCC IV, USP, GMO-free ve diğer uluslar arası gıda katkı maddeleri standartlarına uygun olarak bütün kalite kontrollerinin en son teknolojinin gerektirdiği şartlarda yapıldığının garantisini vermektedir. Wenda, üretim alanlarında GMP/HACCP/ISO standartlarının gerektirdiği şartların uygulanmasını sağlar. Wenda markalı ürünler ISO 9001:2000, ISO 22000 (HACCP), HALAL ve KOSHER kalite belgelerine sahiptir.

Copyright by: Biokim Kimya Ltd. Sti.
Produced by: Orion Medya