Anasayfa   |   E-Posta   |   English
gıda ürünleri : sodyum eritorbat
Bilgi
Uygulama
Sunum
Belgeler

Ürün Bilgisi

Sodyum Eritorbat; beyaz veya sarımsı beyaz renkte, kristal granül veya toz yapısında, kokusuzdur. Düşük miktarda tuz içerir, erime noktası 2000oC’nin üstündedir, kuru havayla temas ettiğinde kararlılığını sürdürür, ancak sulu çözeltisi, hava, metal, ısı ve ışık varlığında oksidasyona tabi olur. Suda rahatlıkla çözünür, normal sıcaklakta 16g/100ml, etanol içerisinde çözünürlülüğü düşüktür, %2 sulu çözeltisinin pH değeri 6.5 ile 8.0 arasındadır.
 
  • İşlevsel kullanımı: Koruyucu; gıdalarda antioksidan özelliktedir.
  • Gıda katkı maddesi olarak, E numarası E316’dır.
  • Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (1980) tarafından Sodyum Eritorbat güvenli bir madde olarak kabul edilmiştir.

 

Strüktür ve Moleküler yapısı
 
Kimyasal olarak eritorbik asidin sodyum tuzlarından oluşmuştur. Sodyum askorbatın epimeridir (yapısal olarak ayna görüntüsü) ve antioksidan etki bakımından benzer özelliktedir. Sodyum eritorbat, meyve ve sebzelerde tazeliği koruma amacıyla kullanılabilir. Bunu renk bozulmasını önleyerek ve istenmeyen tatların gelişimini engelleyerek yapar. Sodyum eritorbat; oksijeni çevreleyerek ve kinonların polifenollere dönüşümünü indirgeyerek, kahverengi pigment oluşması sonucu oluşan enzimatik kahverengileşme reaksiyonunu inhibe eder.
Kimyasal formulü: C6H7NaO6·H2O; Moleküler ağırlığı: 216.12 g/mol
 
Yapısal Formul
Sodyum 5-(1,2-dihidroksietil)-3-hidroksi -4 okso-furan-2-olat

Sodyum Eritorbat Üretim ve Kalite Kontrolü


Sodyum Eritorbat Üretim Akış Şeması
WENDA, üretim süresince kalite kontrol noktalarında ve nihai üründe gerçekleştirdiği kontrollerle üretimini yapmış olduğu Sodyum Eritorbat, FCC, GB1976-80 ve diğer uluslararası gıda katkı maddeleri standartlarına uygunluğunu sağlamaktadır. Üretim tesislerinde GMP/HACCP/ISO standartlarının gerektirdiği şartlar uygulanmaktadır. Wenda, ISO 9001:2000, ISO 22000 (HACCP) ve KOSHER kalite belgelerine sahip ve standartların gerekliliklerinin bilincinde üretim yapan bir firmadır.
Copyright by: Biokim Kimya Ltd. Sti.
Produced by: Orion Medya