Anasayfa   |   E-Posta   |   English
gıda ürünleri : glucono delta-lactone
Bilgi
Uygulama
Sunum
Belgeler
Ürün Bilgisi
Glukono Delta Lakton, glukonik asit sulu çözeltisinin doğrudan kristalizasyonu ile elde edilmektedir. Görünüşü ince, beyaz, hemen hemen kokusuz, kristal toz şeklindedir. Suda serbestçe çözünür, alkolde az çözünür. Ürünün koruyucu aktivite göstermesi, pH kontrolü sağlayıcılığı, hamur kabartma ve şelatlandırıcı ajan olarak işlevleri vardır. Su içerisinde glukonik aside parçalanır. GDL’nin hidroliz hızı, sıcaklık ve pH’ın artmasıyla doğru orantılıdır.
Gıda katkı maddesi olarak E575 koduna sahiptir.
Yapısal Birimi ve Moleküler Yapısı
Diğer gıda asitleriyle karşılaştırıldığında GDL’nin iki ayırt edici özelliği vardır: glukonik aside yavaş hidroliz olmasına rağmen (Çözündükten sonra yaklaşık 40-60 dakika içerisinde gerçekleşir), pH dengesindeki düşüşü yavaş, kademeli ve kararlı gerçekleştirir. Buna bağlı olarak, yavaş salınımlı bir asitlendiricidir. Hidroliz boyunca en baştaki lezzeti sadece çok az miktarda asidik hale getirir ve bu da diğer ürünlere göre sulu bir çözeltiye çok daha az asidik lezzet verir. Asidite gıdaya keskin bir tat verse de, GDL sitrik aside göre kabaca üçte bir oranında bir burukluk meydana getirir. Glukoz’a metabolize olur; bir gram GDL, bir gram şekere denktir.
Kimyasal Formül : C6H10O6; Moleküler Ağırlığı : 178,14 g/mol
 
Moleküler Formül
 

 ?-glukonolakon; D-glukono-1,5-lakton

  
 
Glukono Delta Lakton Üretimi Ve Kalite Kontrolü
Glukono Delta Lakton Üretim Prosesi
Glikoz – Oksidasyon – Glukonik Asit – CaCO3 ilavesi – Kalsiyum Glukonat – H2SO4 ilavesi – Glukonik Asit – Oksalik Asit ilavesi – Sıvı Glukonik Asit – Kristalizasyon – Saf GDL - GDL – Paketleme.
GDL üretimi ve sonrasındaki kalite kontrol uygulamalarına ilişkin olarak WENDA markası GDL üretimini FCC IV ve USP, GMO Free ve diğer uluslararası gıda katkı maddesi standartları kapsamında yerine getirmektedir. Ürünler CGMP/HACCP /ISO gerekliliklerine uygun olarak üretilmektedir. WENDA, ISO9001:2000, ISO22000 (HACCP), HALAL ve KOSHER sertifikalarına sahiptir.
Copyright by: Biokim Kimya Ltd. Sti.
Produced by: Orion Medya